Utlandsstudier


Pluggar du till sjuksköterska? Utvecklas du genom att resa? Vill du se hur sjuksköterskor jobbar i andra länder? Då har du hittat till rätt flik. Under din studietid har du flera möjligheter till att ta med dig dina erfarenheter och kunskap till ett annat land för en upplevelse för livet!Två av de olika alternativen är:


UTBYTESSTUDENT

Utbytesstudent kan man söka till att åka i termin 5 och länderna varierar mellan vår- och hösttermin. Några av möjligheterna är Kenya, Chile, Spanien, England, Kina och Nederländerna. Som utbytesstudent gör man VFU större del av sitt utbyte men man har också tid att lära känna andra studenter vid utbytesuniversitetet. Utbytet varar i ca 13 veckor.


MFS - MINOR FIELD STUDIES

Då gör du och din C-uppsatskompis en studie i ett U-land inför C-uppsatsen.


För mer information och ansökningskrav till de olika sökalternativen, besök http://www.student.liu.se/ut/hu?l=sv.


Där hittar du även kontaktuppgifter till Medfak International som har hand om de olika utbytena, de kan ge dig ytterligare information. Varje höst anordnas en inspirationsträff, vanligtvis en lunchföreläsning där man får mer information om vad det innebär att vara utbytesstudent.


SUGEN FAST ÄNDÅ INTE?

Vill man inte åka utanför Sverige för att träffa utbytesstudenter så kan man som student söka till fadder för de inresande studenterna, detta skickar styrelsens internationellt ansvariga ut information om när det är dags, vilket brukar vara i slutet av terminerna. Faddertiden infaller augusti-november respektive januari-april varje år men man söker till en av perioderna. Som fadder finns man som stöd och hjälp åt sin utbytesstudent, man hittar på aktiviteter både på egen hand men även arrangerade av Consensus internationella utskott.  Ett annat sätt att träffa utbytetsstudenter är att ansöka till internationellt ansvarig i sektionsstyrelsen, då får man möjligheten att träffa många utbytesstudenter från alla programmen då man även sitter med i Consensus internationella utskott.


Consensus internationella utskott går det bra att maila på ia@consensus.liu.se, då når du representanterna från alla program. Men det går självklart också bra att kontakta styrelsens representant.